Ordu-2021 Forumuna 1,7 milyondan fazla ziyaretçi katıldı

0
296

Rusya’da bu yıl yedincisi düzenlenen “Ordu-2021” Uluslararası Askeri-Teknik Forumuna toplamda 1,7 milyondan fazla ziyaretçinin katıldığı açıklandı.

Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen forum etkinliklerine 1 milyon 702 bin 564 kişinin katıldığı belirtilen bakanlık açıklamasında, ayrıca 117 ülkeden olmak üzere 320 yabancı askeri departman temsilcisinin de katılım gösterdiği, bu katılımların  36’sının en üst seviye temsilciliklerden oluştuğu ifadelerine yer verildi.

Ordu 2021 Forumu’nda 37’si Rusya Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Federal Servisi aracılığıyla yabancı ortaklarla olmak üzere 87 ikili görüşme gerçekleştirildiği bildirilirken, Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport ile askeri-sanayi alanında 50 ikili görüşme yapıldığı açıklandı.

Etkinlikte 12 farklı devletten 60 yabancı şirket ve kuruluşun ürünlerini sergilediği belirtilirken, bunlar arasında Belarus, Hindistan, İran, Kazakistan, Çin, Letonya, Hollanda, Pakistan, Fransa, Suudi Arabistan, Tayland ve Türkiye’nin de bulunduğu vurgulandı.

22-28 Ağustos 2021 tarihleri arasında Rusya Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen “Ordu-2021” Uluslararası Askeri-Teknik Forumu’nda toplamda 1400’den fazla işletme ve kuruluş tarafından 28 binden fazla askeri ve savunma sanayi alanında son teknoloji ürünlerinin sunulduğu ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Askeri-Teknik Forumu, hem Rus savunma sanayinin yeniliklerinin segilendiği, hem de Rusya Savunma Bakanlığı’nın teknik ve teçhizat ihtiyaçlarının karşılanması açısından önem taşıyor.

Rusya Federasyonu’nun yabancı devletlerle askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesinin hedeflendiği forumda, aynı zamanda savunma sanayi araştırma ve geliştirme projelerinde gelecek vaat eden genç uzmanlar da teşvik ediliyor.