Sağlık Bakanlığı, çocuklarını okullara hazırlayan öğrenci velilerini uyardı

0
282

Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Oleg Salagay, ülkede tespit edilen COVID-19 vakaları istatistiklerine göre, enfeksiyona yakalananlar arasında 500 bin kişinin okul öğrencisi olduğunu açıkladı.

Okul çağındaki çocukların coronavirüs enfeksiyonunu ağır geçirme riski olduğunu hatırlatan Salagay, öğrenci ve velileri eğitim yılında sağlık tedbirlerini elden bırakmamaları konusunda uyardı.

Sağlık Bakan Yardımcısı konu hakkında yaptığı açıklamada, “Okul öğrencilerinin sağlığını korumak ulusal önceliklerden biridir. Coronavirüs enfeksiyonunun devam ettiğini unutmamalıyız. Bugün bu hastalığa yakalanan 500 binden fazla reşit olmayan çocuk okul öğrencisidir. Özellikle ciddi şekilde coronavirüs enfeksiyonunu geçirme riski altındadırlar” diye konuştu.

Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm okul öğrencilerine bulaşıcı hastalıklar ve sağlık tedbirleri ile ilgili yüksek düzeyde bilgi ve açıklama sağlanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Salagay, öğrenci ve velilerin coronavirüs hakkında doğru bilgilere sahip olmasının önemine dikkat çekerek, özellikle velileri sağduyulu olmaya çağırdı.

Rusya’da ilk ve orta öğretim kurumlarıyla birlikte tüm üniversiteler 1 Eylül 2021 Çarşamba günü itibariyle yüz yüzde eğitime başlıyor.