Rublenin istikrar kazanması otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek?

0
220

Avilon Otomobil Grubu Yeni Otomobil Satışları Genel Müdür Yardımcısı Renat Tyukteev, ruble kurundaki istikrarın Rusya’daki otomobil fiyatlarının artışını etkilemeyeceğini söyledi. 

Tyukteev, özellikle sonbaharda olmak üzere tüm pazar segmentlerinde fiyat artışlarının beklendiğini belirterek “Artışın itici gücü kullanım ücretinin artması olacak. Aynı zamanda, paralel ithalatla tedarik edilen otomobillerin fiyatı, resmi olarak kurulmuş bir bayi ağına ve daha kısıtlı bir fiyatlandırma politikasına sahip Çinli markaların segmentinden çok daha hızlı artacak” dedi.

Sektör uzmanlarının açıklamalarına göre, otomobil fiyatları sonbahar boyunca sadece döviz kuruna değil, aynı zamanda yerli hammadde ve ürün ihracatçısı şirketlerin gelirlerine de bağlı olarak ayarlanacak. Aynı zamanda geri dönüşüm ücreti sadece yabancı değil yerli otomobillerin de fiyatlarını artıracak.

Avtodom Group ve AutoSpecCentre Group İletişim Müdürü Anna Utkina konu hakkında yaptığı açıklamada ” Geri dönüşüm ücreti oranındaki artış en çok iki litre ve üzeri motora sahip araçlarda fark edilecek ve fiyatları yaklaşık yüzde 15 artıracaktır. Buna ek olarak, kullanım ücretinin yürürlüğe girmesinden sonra satın alınan yeni otomobiller tekrar satılacağından, kilometreli otomobillerin arz ve talebi üzerinde doğrudan bir etkisi olacak” şeklinde konuştu.