Rusların 2023 yılında en sık bozdurduğu para birimi açıklandı

0
330

Gazeta.Ru, “Russkiy Standard” bankasının verilerine dayanarak yayınladığı habere göre, 2023 yılında Ruslar eurodan daha çok dolar bozdurdu ve geçtiğimiz yıl doların toplam döviz değişim işlemleri, euronun 2,4 katı kadar fazlaydı.

2023 yılında, Rus vatandaşları döviz değişiminde genellikle mobil uygulamalar yerine banka şubelerini tercih etti. Bu tercih, yüzde 85’e karşılık yüzde 15 olarak kaydedildi. Toplam döviz işlemleri açısından bakıldığında ise, ofislerde gerçekleştirilen işlemler yüzde 63’lük bir oranla öne çıkarken, online işlemler yüzde 37’lik bir oranla geride kaldı.

Ruslar, banka şubelerinde genellikle döviz satışı yapmayı, döviz alımından daha sık tercih ettiler. Bu kapsamda, doların toplam offline satışları, alımlardan yüzde 2 daha fazla olurken, euroda bu fark yüzde 34 olarak kaydedildi.

Online işlemler açısından, dolar satışlarının sayısı satın alma sayısının iki katıydı. Aynı zamanda, euro online satıştan daha fazla satın alınırken, satın alma sayısı satış sayısından yüzde 25 daha fazlaydı.

2023’te dolar satışları için toplam ortalama tutar 702 dolar ve satın alımlar 1.180 dolardı. Geçen yıl ortalama euro satışı 711 avro ve ortalama satın alma 2.260 euro olarak gerçekleşti.