Aeroflot ve Pobeda işten çıkarılan S7 uçuş görevlilerini işe almaya hazır

0
140

Haberlere göre, Aeroflot ve düşük maliyetli havayolu şirketi Pobeda, S7 Havayolları’nın Moskova ofisinde işten çıkarılan kabin görevlilerini işe almayı düşünüyor. S7’nin Moskova’daki uçuş ekiplerinin sayısını ve aynı zamanda Moskova ofisindeki personel sayısını azaltacağı bildirildi.

“Aeroflot” tarafından yapılan açıklamada, farklı havayolu şirketlerinden mevcut kabin görevlileri için bir alım yapıldığı ve yaklaşık 80 kişinin başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Aynı zamanda şirket, S7 Havayolları’nın Moskova ofisinde görev yapan tüm kabin görevlilerini rekabet esasına dayalı olarak değerlendirmeye hazır olduğunu ifade ediyor. Açıklamada, “Pobeda” adlı düşük maliyetli havayolu şirketinin de mevcut kabin görevlileri için bir alım yapmaya hazır olduğu belirtiliyor.

Kommersant’ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, 15 Ocak’ta S7 Moskova’daki uçuş ekiplerinin ve Moskova ofisinde çalışan uçuş görevlilerinin sayısını azalttı. Kommersant’ın kaynaklarına göre karar, bazı Airbus A320 / A321neo uçaklarının motor sorunları nedeniyle devre dışı kalması nedeniyle Moskova’dan yapılan uçuş sayısındaki azalma nedeniyle alındı.

S7 daha sonra Moskova’daki bazı çalışanlarına, şirketin varlığını arttırdığı Novosibirsk veya Irkutsk şubelerinde çalışmaya devam etmelerini teklif edeceğini duyurdu. Pilotlara başta Embraer 170 olmak üzere farklı bir uçak tipinde yeniden eğitim verilmesi teklif edildi. S7 Havayollarının tavsiyesi üzerine pilotların ve uçuş görevlilerinin, aralarında uluslararası havayollarının da bulunduğu diğer havayollarında çalışmaya devam edebilecekleri bildirildi.