Duma, dost olmayan ülkelerden bira ithalatının yasaklanmasını önerdi

0
101

Izvestiya’nın haberine göre, Duma Bölgesel Politika ve Yerel Yönetimler Komitesi Başkanı Aleksey Didenko, dost olmayan ülkelerden ithalatı yasaklanan ürünler listesine biranın da dahil edilmesini önerdi.

Didenko, “Dost olmayan ülkeler, biranın tedarikini Rusya’ya artırarak onlarca milyon dolar kazanç elde ediyorlar. Bu ülkelerden gelen vergi gelirleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin de dahil olduğu çeşitli alanlara destek olarak aktarılıyor” dedi.

Aleksey Didenko, ithal biranın, bira piyasasının sadece yüzde altısını kapladığını, ithalatının yasaklanmasının ürünün bulunabilirliği ile ilgili sorunlara yol açmayacağını, sadece yerli üreticileri destekleyeceğini belirtiyor.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’nin 2022-2023 yıllarının on ayına ilişkin açık istatistiki verileri inceleyerek daha önce tespit ettiği üzere, Litvanya ve Letonya, arzdaki aktif artış sayesinde Rusya’ya en büyük bira ihracatçıları sıralamasında Belçika ve Çek Cumhuriyeti’ni geride bırakmayı başardı.

Almanya, hem 2022 hem de 2023 yılında Rusya’dan gelen ithalatın üçte birinden fazlasını karşılayarak başı çekiyor. 2022’ye kıyasla ülke, tedarik miktarını yüzde 32 artırarak 96 milyon dolara çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda diğer ülkelerle kıyaslandığında genel ithalat hacmindeki payını da yüzde 4,7 oranında artırdı.