Moskova’da gençler için iş ilanlarının sayısı arttı

0
307

Başkentte işverenlerin gençlerin istihdamına olan ilgisi önemli ölçüde arttı.

Moskova’da geçen yıl gençler için açılan iş pozisyonlarının sayısı 2022 yılına kıyasla yüzde 20 düzeyinde yükseldi. Başkent İstihdam Servisi Müdürü Andrey Tarasov bu konuda açıklamalarda bulundu. Tarasov’a göre iş verenlerin gençlere (14-18 yaş arası) yönelik istihdam ilgisi artmaya başladı. Tarasov, “Rus mevzuatındaki değişiklikler ve bir dizi başka faktör bunu kolaylaştırdı” dedi.

Genellikle gençlere hizmet sektörü, perakende satış, otel-restoran işletmeciliği, turizm ve eğlence alanlarında iş teklif edilirken, restoran çalışanı, garson yardımcısı veya garson, barista, mağaza personeli, kurye, yönetici, satış elemanı, aşçı, oyun alanı animatörü, promosyon elemanı, kahvaltı garsonu gibi pozisyonlar başlıca istihdam oluşturan meslekler arasında yer alıyor. Gençler için belirlenen ücretler ise, istihdam formatına ve çalışılan saat sayısına bağlı olarak değişlik gösteriyor, aylık ortalama maaş ise 34 bin ruble civarında.

Gençler meslekleri seçerken genellikle esnek istihdam biçimlerini tercih ediyor(saatlik, geçici veya proje bazlı çalışma gibi). Okul süresi içinde çalışmak isteyen 16 yaş altı gençler için haftalık çalışma süresi 12 saat, 16-18 yaş arası gençler için ise 17,5 saatken, tatil dönemlerinde, 16 yaş altı çalışanlar haftada en fazla 24 saat, 16-18 yaş arası çalışanlar ise haftada 35 saat çalışabiliyorlar.