Ruslar garaj affı programı kapsamında 318 binden fazla garaj ve arsayı kayıt altına aldı

0
215

Federal Devlet Kadastro ve Haritacılık Servisi Başkanı Oleg Skufinskiy’in “RIA Nedvijimost”a yaptığı açıklamaya göre, 2021’de garaj affının başlangıcından bu yana Ruslar basitleştirilmiş bir plan kapsamında 318 binden fazla garaj ve arsa kaydettirdi.

Oleg Skufinsky yapıtğı açıklamada “Garaj affı yasasının başlangıcından 1 Ocak 2024 tarihine kadar ülke genelinde kurum, 318 binden fazla garaj ve arsayı kayıt altına aldı. Bunların 115 bini garaj, 203 bin arsa şeklinde” dedi. 2023 yılı da dahil olmak üzere, 180 binden fazla nesnenin (neredeyse 63 bin garaj ve 117 binden fazla arsa) kaydedildiğini ve bunun bir yıl öncesine göre neredeyse bir buçuk kat daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Ajansın verilerine göre, basitleştirilmiş kayıt prosedürü sırasında en çok garaj Tataristan, Primorsky Krai, Yaroslavl, Moskova ve Leningrad Oblastlarında kaydedildi. Moskova Bölgesi, Omsk, Tyumen, Saratov ve Leningrad Bölgeleri arsa sayısı bakımından lider bölgeler oldu.

Garaj affına ilişkin yasa, 30 Aralık 2004 tarihinden önce inşa edilmiş bir arsanın ve üzerinde bulunan bir garajın mülkiyetinin 1 Eylül 2026 tarihine kadar basitleştirilmiş bir şekilde tescil edilmesine olanak tanıyor.