Aile bütçesini ayrı bir şekilde tutan Rusların sayısı artıyor. SuperJob iş arama servisi anketinin verilerine göre, 2020 yılında bu tür ailelerin oranı yüzde 9 iken, şimdi bu oran yüzde 14’e yükseldi.
SuperJob tarafından yapılan açıklamada “Rusların çoğunluğu (yüzde 64), gelirin ortak kabul edildiği ve harcamaların eşler arasında kararlaştırıldığı aile bütçesini dağıtmanın doğru yolu olarak adlandırdı. Her dokuz kişiden biri ise ayrı bir aile bütçesinden yana” denildi.
Ortak aile bütçesi (paranın paylaşıldığı ve harcamaların tartışıldığı) yüzde 60, ayrı bütçe ise yüzde 14 oranında uygulanıyor. Ailenin geçimini kimin sağlaması gerektiği konusunda ise Ruslar ikiye bölünmüş durumda iken, erkeklerin yüzde 47’si ve kadınların yüzde 46’sı kocanın bu rolü üstleneceğinden eminken, erkeklerin yüzde 51’i ve kadınların yüzdü 53’ü bunun önemli olmadığını söylüyor.
Aslında Rus ailelerindeki erkeklerin yüzde 53’ü ve kadınların yüzde 47’si kocalarının genellikle kendilerinden daha fazla kazandığını söylemektedir. Erkeklerin yüzde 21’i ve kadınların yüzde 27’si yaklaşık olarak aynı maaşı alırken, eşin geliri ise sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 16 daha yüksektir.