Slutsky’den helikopter kazasında ölen Raisi için taziye mesajı

0
73

Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı ve olayın nedenlerinin soruşturulacağını belirtti.

Mehr ajansının bildirdiğine göre, Azerbaycan ziyareti sonrasında dönen İran Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve beraberindeki heyet üyeleri helikopter kazasında hayatını kaybetti. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mohsen Mansuri, cumhurbaşkanı ve heyetinin öldüğünü doğruladı.

Slutsky Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “Bu trajedinin sebebinin hava koşulları mı yoksa kasıtlı bir suç mu olduğu soruşturma sonucunda belirlenecek. Ancak Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Slovakya Başbakanı’na yönelik suikast girişimleri gibi Mayıs ayındaki olaylar zincirine bakıldığında, bu olayların bir ‘trajik tesadüfler’ dizisi olarak değerlendirilmesi mümkündür. Hiçbir ihtimal göz ardı edilemez.” diye yazdı.

Bu olayın büyük bir trajedi olduğunu belirten Slutsky, İran halkına başsağlığı diledi.

Slutsky, “En derin taziyelerimle İran halkına, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum! Onarılamaz bir kayıp!” diye ekledi.