Rusya Tarım Bakanı: Yabancılar ruble ile Rus gıdası almak istiyor

0
108
Оксана Лут | Oksana Lut

Rusya Tarım Bakanı Oksana Lut, yabancıların ruble ile Rus gıdası satın alma ihtiyacı ve talebinin arttığını söyledi.

Tarım Bakanı Oksana Lut, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda (SPIEF) yaptığı açıklamada, yabancıların Rusya’da hesap açmaya başlamasını dört gözle beklediğini ve bu konuda ilgili kurumlarla likiditeyi artırma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Lut, “Rublenin likiditesi şu an düşük. Bizim görevimiz, bu likiditeyi artırmak çünkü ortaklarımızın ruble ile ödeme yapma isteği büyük. Bu nedenle, yabancı meslektaşlarımızın Rusya’da hesap açmalarını umutla bekliyoruz.” dedi.

Lut, geçen yıl Rus gıdalarının ruble ile ticaretine dair bir karar alındığını hatırlatarak, “Ancak bu süreçte bazı düzenleyici sorunlar yaşadık. Şimdi bu sorunları çözdük ve ilk hesap açılışlarını bekliyoruz. Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası ile birlikte yabancı ortaklarımızın ruble likiditesini artırmak için çalışacağız.” diye ekledi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) 5-8 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor.

Türkiye Tarım Bakanlığı buğday ithalatını askıya alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye buğday ithalatını geçici olarak askıya almayı planlıyor.

Açıklamada şöyle denildi:

“Dahilde İşleme Rejimi kapsamında buğday ithalatı 21 Haziran 2024’ten geçerli olmak üzere 15 Ekim 2024 tarihine kadar durdurulmuş olup bu tarihte oluşacak piyasa şartlarına göre anılan durdurma işlemi daha ileri bir tarihe de ötelenebilecektir.

Alımlara ilişkin detaylar ile diğer ürün fiyatlarına ilişkin açıklama TMO tarafından yapılacaktır.”