Rusya’da dün neler oldu? 18 Temmuz 2024 

0
122

Dün, 18 Temmuz 2024’te gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

➖️Slovakya, Ukrayna’nın yasakları nedeniyle “Lukoil”den boru hattı üzerinden petrol alımını durdurdu

Slovakya, Ukrayna’nın “Lukoil”den boru hattı üzerinden petrol geçişine getirdiği yasaklar nedeniyle petrol alımını durdurdu. Kiev, geçen ay şirketle ilgili yaptırımları sıkılaştırarak, Ukrayna’dan geçen petrol boru hattı “Druzhba” yoluyla Orta Avrupa’ya petrol geçişini fiilen yasakladı.

➖️ Duma, konut geliştiricisinin garantisinin süresinin üç yıla indirilmesini önerdi

Rusya Devlet Duması, konut müteahhitlerinin garanti sürelerinin beş yıldan üç yıla indirilmesini önerdi. Ayrıca, sözleşme yükümlülüklerini ihlal edenlere verilen cezanın yüzde 50’den yüzde 5’e düşürülmesi önerildi.

➖️ Kremlin, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’nın yeni denizcilik stratejisiyle bağlantılı olarak harekete geçmesi gerekeceğini söyledi

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna’nın yeni deniz stratejisi nedeniyle Rusya’nın önlem almak zorunda kalacağını söyledi. Peskov, NATO ülkelerinin Karadeniz’de sürekli varlığını öngören ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından onaylanan stratejiyi yorumladı.

➖️ Gazprom, günlük gaz tedariğinde yeni bir rekora imza attı

17 Temmuz’da Gazprom, Rusya Federasyonu Birleşik Gaz Tedarik Sistemi’nden (UGSS) yaz aylarında günlük gaz tedariki için 700,4 milyon metreküp ile yeni bir tarihi rekor kaydetti.

➖️ Rostov bölgesi ısı ve aşırı yük nedeniyle enerji tüketimi kısıtlamalarını yeniden uygulamaya koydu

Perşembe günü Rostov bölgesi, sıcak hava ve aşırı yüklenme nedeniyle enerji tüketimine yeniden kısıtlamalar getirdi. Akşam saatlerinde, bölgedeki geçici enerji kesintisi programlarının kademeli olarak kaldırılmaya başlandığı bildirildi.

➖️ RF Anayasa Mahkemesi, barınakların aşırı dolu olduğu durumlarda sokak hayvanlarının uyutulmasını yasakladı

Rusya Anayasa Mahkemesi, barınakların aşırı yüklenmesi durumunda sokak hayvanlarının uyutulmasını yasakladı. Hayvan hakları savunucuları, Buryatya’da sokak hayvanlarının bir ay içinde sahiplenilmezse uyutulmasına izin veren normu protesto etti.

➖️Dijital Kalkınma Bakanlığı, Devlet Hizmetleri aracılığıyla başkasının dairesine el konulmasının imkansız olduğunu belirtti

Rusya Dijital Kalkınma Bakanlığı, “Gosuslugi” portalı üzerinden başkasının dairesine sahip olmanın mümkün olmadığını açıkladı. Bakanlık, dolandırıcıların portaldaki bir hesaba erişim sağlayarak mülk alıp satabilecekleri iddialarını yalanladı.

➖️Tomsk bölgesinde göçmenlerin taksi, yiyecek-içecek ve eğitim sektörlerinde çalışmaları yasaklandı

Tomsk bölgesinde göçmenlerin taksi, yeme-içme ve eğitim sektörlerinde çalışmaları yasaklandı. Yasak, 1 Kasım’da yürürlüğe girecek.