Rusya’da dün neler oldu? 20 Temmuz 2024 

0
127

Dün, 20 Temmuz 2024’te gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

➖️ Moskova Kredi Bankası, Euroclear Bank’a 11,448 milyar ruble dava açtı

Moskova Kredi Bankası, Euroclear Bank’a 11,448 milyar ruble dava açtı. Davada üçüncü taraf olarak Ulusal Hesaplaşma Depoziteri de yer aldı.

Şu anda Rus mahkemelerinde Euroclear’a karşı şirketler, bankalar ve özel yatırımcılar tarafından varlıkların bloke edilmesiyle ilgili olarak açılan yüzden fazla dava bulunuyor.

➖️ Ulaştırma Bakanlığı, havayollarından artan hava seyrüsefer ücretleri konusunu gündeme getiriyor

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt, bakanlıkta bölgesel havaalanlarının büyük onarımı için havayolu şirketlerinden alınan hava seyrüsefer ücretlerinin artırılmasının tartışıldığını bildirdi.
Moskova – Petersburg arasını 2 saat 15 dakikaya indirecek tren hattının inşaat başlangıç tarihi duyuruldu

Starovoyt, Moskova – St. Petersburg Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının inşaat hazırlık çalışmalarının da 2024 yılında başlayacağını bildirdi.

➖️ Minsk, bir Alman vatandaşına idam cezası verildiğini doğruladı

Belarus Dışişleri Bakanlığı, Almanya vatandaşı bir kişinin terörizm ve paralı askerlik suçlarından ölüme mahkum edildiği bilgisini doğruladı.

➖️ Mahkeme, Devlet Duması milletvekili Matveev’e düzenlenen saldırı davasında üç sanığı tutukladı

Samara’da 18 Temmuz akşamı Devlet Duması milletvekili Mihail Matveyev’e yapılan saldırı davasında üç sanık tutuklandı. Matveyev’in verdiği bilgilere göre, sanıklardan biri daha önce iki hırsızlık ve bir gasp suçlamasıyla üç ceza davasının konusu olmuş, ancak davalar düşmüştü.

➖️ Volgograd’da 6 Temmuz’da yıkılan pompa istasyonunun enkazında beşinci ceset bulundu.

➖️ Rusya Premier Ligi yeni sezonu açtı

Rusya Premier Ligi’nin yeni sezonu başladı. İlk maçı “Lokomotiv” ve ligin yeni takımı “Akron” (Tolyatti) oynadı ve maç 3:2 Moskova takımının lehine sonuçlandı. “Zenit”, deplasmanda “Krylya Sovetov”u 4:0 mağlup etti.