Rusya’da dün neler oldu? 21 Temmuz 2024 

0
141

Dün, 21 Temmuz 2024’te gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

➖️Zelensky, Putin’le müzakere olasılığını kabul etti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiliz televizyonuna verdiği röportajda, daha önce Moskova ile görüşmelere yasak getirmesine rağmen, Rusya temsilcileriyle, hatta Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bile, Ukrayna’daki çatışmanın sona erdirilmesi konusunda görüşme olasılığını değerlendirdiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Ortaklarımızla birlikte Rusya temsilcileriyle konuşmaya hazır olacağız. Bu kişi Putin olsun ya da olmasın; ne fark eder? Savaşı bitirmek istiyorsak ve bunun için tüm gücümüz varsa ve dünya Ukrayna etrafında birleşirse, Rusya’da her şeyi kararlaştıranlarla konuşacağız.” dedi.

➖️ Rus savaş uçakları, Barents Denizi üzerinde ABD bombardıman uçaklarına perdeleme yaptı

Rusya Savunma Bakanlığı, Barents Denizi üzerinde Rus devlet sınırına yaklaşan Amerikan B-52 bombardıman uçaklarının, Rus MiG-29 ve MiG-31 savaş uçakları tarafından perdelendiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Barents Denizi üzerinde Rusya Federasyonu devlet sınırına yaklaşan grup hava hedefi, Rus hava sahası kontrol araçları tarafından tespit edildi. Hava hedefinin tanımlanması ve Rusya Federasyonu devlet sınırının ihlal edilmemesi için, hava savunma kuvvetlerinin nöbetçi savaş uçakları MiG-29 ve MiG-31 havalandırıldı.” denildi.

➖️ Rusya: Ukrayna’da, Harkiv ve Luhansk’ta 2 yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da Harkiv bölgesinde Pesçanoye Nijne ve Luhansk bölgesinde Rozovka yerleşim birimlerini ele geçirdiklerini bildirdi.

Rusya Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin iki yerleşim birimini kontrol altına aldığı belirtilen açıklamada, “Başarılı eylemlerin sonucu olarak ‘Batı’ birliklerine bağlı askerler Luhansk Halk Cumhuriyeti’nde Rozovka yerleşim birimini ve Harkiv bölgesinde Pesçanoye Nijne yerleşim birimlerini kurtardı, ayrıca daha avantajlı hat ve mevzileri ele geçirdi.” ifadeleri yer aldı.

➖️ Rospotrebnadzor, Rusya Federasyonu’nda izole Batı Nil ateşi enfeksiyonu vakalarını duyurdu

Rospotrebnadzor’un Pazar günü bildirdiğine göre, bu yıl Rusya Federasyonu’nda izole Batı Nil ateşi enfeksiyon vakaları kaydedildi ve bunların çoğu ithal.

Bakanlığın basın servisi gazetecilere verdiği demeçte, “Rospotrebnadzor uzmanları Rusya’da ve yurt dışında Batı Nil ateşini sürekli izliyor. Bu yıl Rusya Federasyonu’nda çoğu ithal olan izole hastalık vakaları kaydedildi.” İfadelerine yer verildi.

➖️ Rusya’daki hastanelerde, sekizi yoğun bakımda olmak üzere botulizm ile enfekte olan 11 hasta bulunuyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, botulizm hastası 11 kişinin Rusya’da hastanede tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlığın basın servisinden yapılan açıklamada, “Botulizm hastası 11 kişi halen hastanelerde tedavi görüyor, 8’i yoğun bakım ünitelerinde, dördü suni solunuma bağlı” dedi.

➖️ RPL 1. tur maçında Orenburg, Spartak’ı yendi

Orenburg, Rusya Premier Ligi’nin (RPL) ilk turunda evinde Spartak Moskova’yı 2:0’lık skorla mağlup etti.

İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşmanın ikinci yarısında 62. dakikada Spartak’ı mağlup eden golleri Matias Perez ve 67. dakikada ise Emircan Gürlük attı.