Rusya’da dün neler oldu? 23 Temmuz 2024 

0
128

Dün, 23 Temmuz 2024’te gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

➖️ Devlet Duması göçmenlerin sınır dışı edilmesiyle ilgili yasayı kabul etti

Devlet Duması, yabancıların sınır dışı edilmesi için yeni bir göçmenlik rejimi getiren yasayı kabul etti.

Bu yasa tasarısı Nisan ayında görüşülmek üzere sunulmuştu. Tasarıya göre, yeni sınır dışı etme rejimi kapsamında olan kişiler, İçişleri Bakanlığı’ndan izin almadan Rusya’da ikamet yerlerini veya bulundukları yeri değiştiremeyecekler. Ayrıca, bu kişilerin yaşadıkları bölgenin dışına çıkmaları, araç kullanmaları, mülk edinmeleri ve evlenmeleri yasaklanacak.

➖️ Kafkas Limanı’nda feribota İHA saldırısı: Bir kişi hayatını kaybetti

Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev, “Kafkas” limanında bir feribotun insansız hava aracı (İHA) tarafından saldırıya uğradığını ve bu saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

➖️ Moskova’da kontratlı askerlere ilk yıl 5,2 milyon ruble ödeme

Moskova’da kontratlı askerler ilk yıl 5,2 milyon ruble ödeme alacak. Bu miktar, 1,9 milyon ruble tutarındaki tek seferlik ödemenin de dahil olduğu toplam tutar.

➖️Wildberries ile Russ’un birleşme girişimi: Kadirov’dan sert tepki

Wildberries kurucu ortağı Vladislav Bakalçuk ile görüşen Ramzan Kadirov, Wildberries ile reklam operatörü Russ’un birleşme girişiminin bir tür yağmacılık olduğunu söyledi. Tatyana Bakalçuk ise sosyal medyada “Bu yağmacılık değil. Bu bir boşanma.” diyerek, her şeyin eşiyle anlaşmalı olduğunu belirtti.

➖️ Devlet Duması yargı harçlarını artıran yasayı kabul etti

Devlet Duması, ikinci ve üçüncü okumalarda Vergi Kanununda değişiklikler kabul ederek mahkemelere başvururken devlet harçlarının miktarını artırdı ve üst limitini 200 bin ruble’den 10 milyon ruble’ye çıkardı. tahkim mahkemelerinde ve genel yargı mahkemelerinde 60 bin ruble’den 900 bin ruble’ye kadar.

➖️ Rusya, Macaristan ve Slovakya’ya petrol sevkiyatına devam ediyor

Başbqkqn Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya’nın Macaristan ve Slovakya’ya petrol sevkiyatına devam ettiğini açıkladı. Ancak, başka bir güzergah üzerinden mi sevkiyat yapıldığını belirtmedi. Bu arada bir kaynak, “LUKOIL”un daha önce “Druzhba” boru hattı üzerinden Macaristan’a ve oradan Slovakya’ya gönderilen petrolü başka yönlere sevk etmeye başladığını bildirdi.

➖️ Devlet Duması uyuşturucu propagandasını yasaklayan yasayı kabul etti

Devlet Duması, uyuşturucu propagandasını yasaklayan yasayı kabul etti. Ancak, uyuşturucuların “sanatsal bir amacın ayrılmaz bir parçası” olduğu eserler ve 1 Ağustos 1990’dan önce yayımlanan literatür bu yasaktan muaf tutulacak.

➖️Moskova Hayvanat Bahçesi’nde zürafa Samson hayatını kaybetti

Moskova Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan 30 yaşındaki zürafa Samson öldü. Hayvanat bahçesi yetkilileri, “Bu, bir insan için 100 yıl demektir.” açıklamasında bulundu. Doğada bu hayvanlar ortalama 10-15 yıl yaşar.