Ruslar kişisel bakıma ne kadar harcamaya hazır?

0
83

Özel emeklilik fonunun “İyi Bir Gelecek” ve finansal eğitim projesi “GraFin” verilerine göre, Rusların dörtte birinden fazlası kişisel bakım için ayda bin rubleden fazla harcamaya pek yanaşmıyor. Ancak, her on kişiden biri bu amaç için 20 bin rubleden fazla ayırabileceğini söylüyor.

Araştırmalara göre, Rusların yüzde 70’ten fazlası sağlıklı beslenme, spor, SPA, güzellik salonları ziyaretleri ve sağlık kontrolleri gibi konularda kendilerine özen gösteriyor. Yüzde 68’lik bir kesim ise imkânları olsa kendilerine ve sağlıklarına daha fazla önem vereceklerini belirtiyor.

Ülke çapında 1.500 kişiyle yapılan ankette, katılımcıların yüzde 27’sinin kendileri için ayda bin rubleye kadar harcama yapmaya hazır olduğunu, yüzde 17’sinin ise 1 ila 5 bin ruble arasında harcama yaptığını söylediği ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 22’si 5 ila 10 bin ruble, bir diğer yüzde 22’si ise 10 ila 20 bin ruble arasında harcama yapmaya istekli. Yüzde 12’lik bir kesim ise 20 bin rubleden fazla harcamaya hazır.

Ankette ayrıca, katılımcıların yaklaşık yüzde 7’si için kişisel bakım anlayışının finansal bir yastık oluşturmayı içerdiği belirtildi. Rusların dörtte birinden daha azının para biriktirmediği veya harcamalarını takip etmediği, yarısından fazlasının ise bütçelerini planlayıp tasarruf yapmaya çalıştığı tespit edildi.