Avrupa markalı otomobiller Rusya’da ucuzladı

0
57

Rusya’da Avrupa markalı otomobillere olan talebin düşmesiyle birlikte, satışları teşvik etmek için bayilerin fiyatları düşürmek zorunda kaldığı bildirildi.

Otomotiv pazaryeri Fresh’in bayilik yöneticisi Yevgeni Jitnuhin, Lenta.ru ile yaptığı mülakatta bu ani fiyat düşüşünün sebebini ve özellikle Peugeot ve Citroen markalarına olan talep düşüklüğünün nedenini açıkladı.

Otomobil uzmanı Jitnuhin, 2022 yılından sonra Avrupa markalı araç sahiplerinin, yazılım desteğinin kesilmesi ve diagnostik zorluklar gibi problemlerle karşılaştığını belirtti. Ayrıca, yedek parça bulmanın zorlaştığını ve fiyatlarının arttığını söyledi.

Yevgeni Jitnuhin, “Bugün itibarıyla fiyatlar, geçen yıla kıyasla yüzde 15-20 oranında arttı.” şeklinde istatistik verdi.

Bu durum, Avrupa markalı otomobillere olan talebin keskin bir şekilde düşmesine yol açtı. Talep her ay azalmakta ve bu da satıcıları fiyatları düşürmeye zorlamakta. Ancak uzman, Peugeot ve Citroen markaları için bu yöntemin pek işe yaramayacağını, çünkü bu markaların Avrupa ürünlerinin kıtlığı ortaya çıkmadan önce bile fazla popüler olmadığını ifade etti.

Jitnuhin, “Örneğin, 2021 yılında Citroen’in satışları sadece 4897 adet, Peugeot’nun ise 8727 adet olarak gerçekleşti. Ayrıca, şu anda bu markaların fiyatları yerli pazarda rekabetçi değil. Citroen C5X’in fiyatı 4,3 milyon ruble, 2023 model Peugeot 2008’in fiyatı ise 3 milyon ruble. Bu miktarla şu anda çok daha modern ve teknolojik Çin otomobilleri satın alınabilir.” dedi.