Rusya’da dün neler oldu? 05 Ağustos 2024 

0
118

Dün, 05 Ağustos 2024’te gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

➖️ Patriot Park’ın müdürü günü tutuklandı

Patriot Parkı Müdürü Vyaçeslav Ahmedov, büyük ölçekli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Ahmedov, 3 Ağustos’ta gözaltına alındı. Bu soruşturma kapsamında, Rusya Savunma Bakanlığı Yenilikçi Gelişim Genel Müdürlüğü Başkanı Vladimir Şesterov da gözaltına alındı.

➖️ Moskova Borsası Endeksi yüzde 2,4, RTS Endeksi ise yüzde 1,6 düştü.

Rusya hisse senedi piyasası, ABD’de resesyon endişeleri nedeniyle dış fon ve emtia piyasalarının keskin bir şekilde kötüleşmesi sonucu satış baskısı altında kaldı. ABD hisse senedi endeksleri, yatırımcıların riskten kaçması nedeniyle keskin bir düşüş yaşadı. Japonya hisse senedi endeksi, son 37 yılın en hızlı düşüşü olan yüzde 12,4 oranında düştü. Avrupa hisse senedi piyasaları da işlemleri keskin bir düşüşle tamamladı. Ayrıca, bitcoin de diğer riskli varlıklarla birlikte yüzde 11 oranında keskin bir düşüş yaşadı.

➖️ Rusya Postası Eski Genel Müdür Yardımcısı Yemelçenkov, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya Postası Eski Genel Müdür Yardımcısı Yemelçenkov, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı suçtan yargılanan İT Hizmetleri Yönetim Departmanı Başkanı Andrey Siniçkin ise üç yıl hapis cezası aldı.

➖️ Şoygu, Tahran’a gitti

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Tahran’a ulaştı. Şoygu’yu İran Cumhurbaşkanı Masud Pezeşkiyan kabul edecek.

➖️ Stockmann, Rusya’da Hugo Boss’u satın alma işlemini tamamladı

Stockmann, Rusya’da Hugo Boss işini satın alma işlemini tamamladı. Daha önce, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde işlemin tamamlanmasının ardından perakendeci mağazalarının Rusya’da açılacağı bildirilmişti.

➖️ St.Petersburg’da Rusya Federasyonu’nda ilk kez sürücüler “gürültülü” arabalar nedeniyle cezalandırılmaya başlandı

Rusya’da ilk kez St. Petersburg’da “gürültülü” araç sürücüleri cezalandırılmaya başlandı. Eğer bir otomobil veya motosikletin motor sesi belirlenen seviyeyi aşarsa, sahibine fabrika ayarlarına geri dönmesi için 10 gün süre veriliyor. Aksi takdirde, aracın kaydı iptal ediliyor.