RJD, Karadeniz’e yolculuklar için eşi görülmemiş bir talep olduğunu bildirdi

0
72

Rus Demiryolları (RJD): Karadeniz tatil köylerine yönelik trenlere eşi benzeri görülmemiş bir talep olduğu bildirildi.

RJD, Karadeniz sahiline yönelik güney yönündeki trenlere olan talebin eşi benzeri görülmemiş bir seviyede olduğunu belirtti ve yolculara trenin kalkış tarihine yönelik biletler satışa çıkar çıkmaz satın almalarını tavsiye etti.

Şirketten yapılan açıklamada, “Tatil sezonunda yolculara Karadeniz sahiline yönelik toplam 17 milyon bilet sunuldu… Güney yönündeki talep eşi görülmemiş bir seviyede. Bu yılın Mayıs-Temmuz döneminde FPK, yüzde 3,9 artışla 2023 yılına kıyasla 6,3 milyondan fazla yolcu taşırken, GSE yüzde 15 artışla 1,7 milyon yolcu taşıdı. Ağustos ayının ilk haftasında, FPK’nın Güney Rusya’ya yönelik trenleriyle yüzde 0,3 artışla 600 binden fazla yolcu taşınırken, GSE’nin trenleriyle yüzde 5 artışla 159 bin yolcu taşındı.” denildi.

Şirket, Güney Rusya tatil köylerine yönelik seferlerde RJD’nin, maksimum sayıda vagonla donatılmış toplam 164 çift tren (GSE trenleri dahil) tahsis ettiğini vurguladı. Yaz sezonunda bu trenler 36 binden fazla sefer yapacak.

RJD, “Yüksek talebi göz önünde bulundurarak, yolculuklarınızı önceden planlamanızı, trenin kalkış tarihine yönelik biletler satışa çıkar çıkmaz satın almanızı tavsiye ediyoruz.” diye ekledi.

Eğer doğrudan biletler kalmadıysa, tren içi aktarmalar da dahil olmak üzere, aktarmalı yolculuk imkanını değerlendirmek gerekebilir. Sistem, mevcut tüm seçenekleri otomatik olarak değerlendirerek karma rotalar oluşturuyor. Yolcular, fiyat ve seyahat koşullarına göre kendileri için en uygun seçenekleri tercih edebilir. Servisin ilk haftasında yaklaşık 300 bilet satıldı.

Ayrıca, “Bekleme Listesi” hizmeti üzerinden “satılan” bir trende biletlerin yeniden çıkmasını takip etmek için talep bırakılabileceği de belirtildi.