Rusya paralel ithalat için ürün listesini 200 kalem azaltmayı planlıyor

0
47

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Roman Çekușov, paralel ithalat için izin verilen ürünler listesinden yaklaşık 200 kalemin çıkarılacağını açıkladı. Yeni listenin önümüzdeki haftalarda yayımlanması bekleniyor.

Roman Çekușov, Doğu Ekonomik Forumu kapsamında TASS’a yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir kararname imzalandı ve Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Şu anda resmi kaydını bekliyoruz, bu işlem yaklaşık iki hafta sürecek. Bu, prosedüre bağlı olarak değişebilir.” dedi.

Bakan Yardımcısı, özellikle tüketici pazarını etkileyecek değişikliklerin olacağını belirtti, ancak hangi ürünlerin listeden çıkarılacağını açıklamadı. Bununla birlikte Çekușov, Rus pazarında hâlâ yeterli olmayan bazı spor giyim ve ayakkabı markalarının listeye eklendiğini söyledi.

Daha önce Rusya Ekonomi Bakanlığı, yurt dışından ürün ithalatını kolaylaştırmak amacıyla uygulanan destek önlemlerinin uzatılacağını “Kommersant” gazetesine bildirmişti. 2022 yılı Mart ayında belirlenen basitleştirilmiş ürün sertifikasyon düzeni devam ediyor.