Moskova’da seçimler için sandıklar açıldı

0
61

Moskova Şehir Duması milletvekilleri, TİNAO (Yeni Moskova) ve Kurkino bölgesi belediye meclisi üyeleri için yapılan seçimlerde oy kullanmak için sandıklar açıldı.

Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, oy kullanma işlemi üç gün sürecek ve 6 Eylül’de başlayarak 8 Eylül’de sona erecek. Başkentte toplam 1440 seçim sandığı açıldı. Moskova sakinleri, 6-8 Eylül tarihleri arasında, sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında oylarını bu sandıklarda kullanabilecekler. Bazı sandıklar hastanelerde ve tutukevlerinde açıldı.

Seçmenler, sandıklarda oylarını geleneksel şekilde, kâğıt oy pusulalarıyla veya elektronik oylama terminalleri kullanarak verebilecekler. Bu seçim kampanyasında, ilk kez kâğıt oy pusulasıyla oy kullanmak isteyenlerin önceden başvuru yapması gerekiyordu.

Seçim Komisyonu’nun bildirdiğine göre, hemen her sandıkta video gözetimi yapılacak. Ancak askerî bölgelerde, video gözetimi yerine video kaydı yapılacak. Aynı şekilde tıbbi tesisler ve tutukevlerinde de video kaydı uygulanacak. Bu kayıtlar genel erişime açık olmayacak, ancak adaylar, siyasi partiler ve seçim gözlemciliği yapan kamuoyunun temsilcileri bu kayıtlara erişebilecekler. Yayın, sandıkların açıldığı andan oy sayımının bitimine kadar üç gün boyunca 24 saat kesintisiz devam edecek.

Moskova Şehir Duması’nın sekizinci dönem milletvekilliği seçimlerinde toplam 389 kişi aday oldu, bunlardan 281’i resmî olarak kayıt yaptırdı. Her mândat için ortalama altı aday yarışıyor. TİNAO ve Kurkino’da yerel yönetim meclisi seçimlerinde ise 543 aday başvurdu, bunlardan 427’si resmî olarak kayıt edildi.

Rusya’da 21 bölgede valilik seçimleri, 13 bölgede bölgesel parlamento seçimleri ve üç bölgede Devlet Duması için ara seçimler yapılacak (6-8 Eylül).