Eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Pavel Popov’un mal varlığına el konuldu

0
57

Rusya Soruşturma Komitesi (SKR) tarafından yapılan açıklamaya göre, eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Pavel Popov’un kır evi, Savunma Bakanlığı İnovasyon Geliştirme Ana Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Vladimir Şesterov’a ait otomobil ve motosiklete mahkeme tarafından el konuldu. İkili, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmış durumda.

SKR’nin Telegram kanalında yapılan açıklamada, “Mahkeme, olası tazminat davaları ve diğer mali taleplerin karşılanması amacıyla eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Pavel Popov’un kırsal evi ve yardımcı yapıları üzerinde el koyma kararı verdi.” denildi.

Ayrıca, SKR’nin bildirdiğine göre, Savunma Bakanlığı İnovasyon Geliştirme Ana Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Vladimir Şesterov’a ait yabancı otomobiller ve Harley-Davidson marka motosiklete de el konuldu.

Daha önce yapılan açıklamalara göre, Popov’a büyük çaplı dolandırıcılık suçlaması yöneltildi. SKR, Popov, Şesterov ve Askeri-Vatansever Kültür ve Dinlenme Parkı “Patriot” Direktörü Vyaçeslav Ahmedov’un, örgütlü bir grup olarak görevlerini kötüye kullanarak bütçeden 30 milyon ruble çaldığını belirtti.

Soruşturmanın verilerine göre, bu paralar “Patriot” parkı ve Kongre ve Fuar Merkezi’nin işleyişini sağlamak amacıyla ayrılmıştı.

SKR’nin açıklamalarına göre, Popov’a, Rusya Ceza Kanunu’nun 159. maddesinin 4. fıkrası uyarınca (büyük çaplı dolandırıcılık) suçlama yöneltildi. Bu suçlama, 10 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Popov ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmiyor. Bununla birlikte, bazı sanıkların soruşturma ile iş birliği yaptığı ve suçlayıcı ifadeler verdiği belirtildi.

Popov, 2013’ten 2024’e kadar Savunma Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. SKR’nin bildirdiğine göre, dava kapsamında yer alan diğer sanıklar Ahmedov ve Şesterov, ağustos ayında tutuklanmıştı. Ahmedov cezaevine gönderilirken, Şesterov ev hapsine alındı.