Medvedev: Trump, seçilmesi halinde Rusya’ya uygulanan yaptırımları kaldırmayacak

0
43

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, ABD başkanlık seçimlerinde aday olan Donald Trump’ın sistemli bir politikacı olduğunu ve seçilmesi halinde Rusya’ya uygulanan yaptırımları kaldırmayacağını söyledi.

Medvedev, Telegram kanalında yaptığı açıklamada “Donald Trump, mevcut yönetimle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımları kaldırmakla tehdit ediyor. Seçildiğinde yaptırımları kaldırır mı? Tabii ki hayır. Görünürde ‘sistemsiz’ gibi dursa da, Trump nihayetinde sistemin bir parçası. Evet, o sıradışı ve kendini beğenmiş biri, ama aynı zamanda pragmatik bir karakter.” ifadelerini kullandı.

“Trump, Rusya karşıtı çizgiden sapmaz”

Dmitri Medvedev, ABD başkan adayı Donald Trump’ın, yaptırımların dolara zarar verdiğini anlamasına rağmen, ABD’nin Rusya karşıtı çizgisine karşı çıkmayacağını da belirtti.

Medvedev, “Trump, bir iş insanı olarak yaptırımların doların dünya üzerindeki hakimiyetine zarar verdiğini anlıyor. Ancak bu durum, ABD’de bir devrim başlatacak kadar güçlü değil ve ünlü ‘derin devlet’in Rusya karşıtı çizgisine karşı çıkamayacak. Zira bu yapı, Trump’tan çok daha güçlü.” dedi.