Rusya’nın en eski ve en tanınan TV sunucusu öldü

0
56

Sovyet ve Rus televizyon sunucusu Aleksander Maslyakov, 83 yaşında hayatını kaybetti. KVN kanalı, bu üzücü haberi Telegram kanalından duyurdu.

“2024 yılının 8 Eylül’ünde Aleksander Vasilyeviç Maslyakov’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle bildiriyoruz.” açıklaması yapıldı.

KVN Kulübü, Maslyakov’un tüm KVN hareketi katılımcıları ve milyonlarca izleyici için ebedi bir efsane olarak kalacağını belirtti. Onun 1964 yılından beri bu programı sunduğunu ve Rusya’da ve yurt dışında mizahın ve hicvin simgesi haline geldiğini hatırlattı.

Aleksander Maslyakov, 24 Kasım 1941’de Sverdlovsk’ta (bugünkü Yekaterinburg) doğdu. 1964 yılında, Moskova Taşımacılık Mühendisleri Enstitüsü’nde öğrenci iken televizyon dünyasına adım attı. “Neşeli ve Zeki Kulübü” (KVN), “Alo, Yetenek Arıyoruz!” ve “Neşeli Gençler” gibi programların sunuculuğunu yaptı.

Daha sonra Maslyakov, KVN televizyon oyununun yönetmeni ve başkanı, ayrıca Uluslararası KVN Birliği ve bu programı üreten AMiK adlı televizyon yaratıcı birliğinin başkanı oldu.

Televizyon sunucusu, 1994 yılında Rusya’nın Onurlu Sanat İşçisi unvanını aldı ve aynı zamanda “Anavatan Hizmetleri için” madalyasının tam sahibi oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin de şöhret kapısını araladığı KVN programı, 1990’ların ortalarında Rusça konuşulan dünyadaki birçok üniversite ve lise tarafından benimsenmişti. Birçok büyük şehirde KVN takımları yerel yarışmalarda karşı karşıya gelerek şampiyonluk liginde yer almak için mücadele ediyordu.