Rusya Devlet Duması’na boşanma ile ilgili yasa tasarısı sunuldu

0
62

Rusya Devlet Duması’na sunulan yeni bir yasa tasarısına göre, boşanmak isteyen ancak reşit olmayan çocukları bulunan çiftler ya da eşlerden birinin boşanmayı istemediği durumlarda, çiftler aile psikoloğundan danışmanlık hizmeti almak zorunda kalacak.

Yasa tasarısının gerekçeli açıklamasında, mevcut aile yasalarına göre, eşlerden birinin boşanmayı kabul etmediği durumlarda, mahkemenin barışma için tedbirler alabileceği ve çiftlere üç ayı geçmemek üzere barışma süresi tanıyabileceği belirtiliyor.

Belgede “Tasarının amacı, mahkemenin bu tür tedbirleri zorunlu olarak uygulamasını sağlamak ve boşanma ile ilgili diğer davalarda da benzer düzenlemelerin getirilmesidir.” ifadeleri yer alıyor.

Yasa tasarısı, çiftlerin barışması için alınan tedbirlerin güncellenmesini öngörüyor. Tasarıyı hazırlayanlara göre, şu anda bu tedbirler sadece barışma süresi ile sınırlı kalıyor.

Tasarı, reşit olmayan çocukları bulunan çiftlere ya da eşlerden birinin boşanmayı istemediği durumlarda, boşanma sürecinde “sosyal-psikolojik hizmetlerin” sunulmasını da öneriyor.