Rusya’da dün neler oldu? 7 Eylül 2024

0
56

Dün, 7 Eylül 2024’te gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu:

Rusya’da 13 bölgede daha seçimler başladı
Rusya’da seçim sandıkları 13 bölgede daha açıldı ve böylece seçimler toplam 62 bölgede yapılıyor. Cumartesi sabahı itibarıyla uzaktan elektronik oylama sistemine yönelik 4.600’den fazla saldırının engellendiği bildirildi. Rusya Merkez Seçim Komisyonu (CEC), bazı Rusya Federasyonu Komünist Partisi (KPRF) üyelerinin yasaları ihlal eden yönergeler yaydığı gerekçesiyle parti lideri Gennadiy Züganov‘a resmi bir başvuru yapacağını açıkladı.

➖️ Putin, Moskova’nın SVO için üretimi arttırdığını kaydetti

Moskova‘da şehir günü kutlamaları vesilesiyle konuşma yapan Vladimir Putin, şehrin kısa sürede özel askerî operasyon için gereken üretimi hızlandırdığını belirtti. Ayrıca binlerce Moskova sakininin diğer bölgelerden vatandaşlarla birlikte cephede savaştığını vurguladı.

Voronej’de acil durum ilan edildi
Voronej bölgesindeki Ostrogozhsk bölgesinde, sabah saatlerinde bir insansız hava aracının (İHA) düşmesinin ardından patlayıcı maddelerin infilakıyla yangın çıktı. Bölgede ek güvenlik önlemleri alınırken, patlamalar devam ettiği için acil durum ilan edildi.

Odin’tsovo’da otoparkta büyük yangın: 2 ölü
Moskova yakınlarındaki Odin’tsovo şehrinde bir açık otoparkta yangın çıktı. İki kişinin hayatını kaybettiği yangın, olay yerine gelen Acil Durumlar Bakanlığı (MÇS) ekipleri tarafından söndürüldü.

Rusya-Tayland futbol maçı tayfun nedeniyle iptal edildi
Rusya ile Tayland arasında Hanoi’de oynanması planlanan futbol maçı, Yagi tayfunu nedeniyle iptal edildi. Vietnam yetkilileri, tayfunun Cumartesi günü ülkeyi vurduğunu ve en az dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Moskova’da yeni Troitskaya metro hattı açıldı
Moskova‘da Troitskaya metro hattının ilk bölümü açıldı. Novatorskaya ile Tyutchevskaya arasındaki 8,3 kilometrelik bölüm yolcuların hizmetine sunuldu.