Araştırma, Rusların paralarını ne için biriktirdiğini gösterdi

0
55

“Rabota.ru” platformunun gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, Rusya’da vatandaşların yüzde 28’i birikimlerini çocukları veya ev tadilatı için ayırıyor. Biraz daha az bir kesim, yüzde 26’sı, birikimlerini seyahat için kullanmayı planlıyor. Ayrıca yüzde 14’lük bir kesim ipotek almak istediğini belirtti.

Araştırma sonuçlarına göre, Rusların yüzde 29’u tasarruf hesabına para yatırmak istiyor. Bunun yanı sıra yüzde 28’lik bir kesim gelirlerini tadilata ayırmayı planlıyor. Aynı şekilde, yüzde 28 oranında katılımcı da ek gelirlerini öncelikli olarak çocuklarına harcamayı tercih edeceğini ifade etti.

Katılımcıların yüzde 26’sı birikimlerini seyahat için harcayacağını belirtirken, yüzde 22’si sağlık masraflarına ayırmayı düşünüyor. Yüzde 17’si teknoloji ve elektronik cihazlara harcama yapmayı planlıyor, aynı orandaki bir kesim ise akrabalarına yardım etmek istiyor.

Ayrıca, Rusların yüzde 14’ü ipotek almak için para biriktireceğini ifade etti. Araştırmaya katılanların yüzde 11’i gelecekte gayrimenkul almayı, yüzde 8’i ise araba almayı planladığını belirtti. Yüzde 7’lik bir kesim hisse senetleri veya tahvillere yatırım yapmayı düşünürken, aynı orandaki bir grup ipotek için ilk peşinatı ödemek için para biriktirmeyi planlıyor. Yüzde 3’lük bir kesim düğün veya aile etkinliklerine harcama yapmayı düşündüğünü ifade etti.

Bunların yanı sıra, katılımcıların yüzde 13’ü “diğer” seçeneğini işaretleyerek, eğlence ve yazlık ev düzenlemeleri için para biriktirmeyi planladığını belirtti.

Araştırma, 13-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi ve Rusya’nın tüm bölgelerinden 3.500’den fazla kişi katıldı.