Kadirov, Türk dizisinin çekim setini ziyaret etti

0
61

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, popüler Türk dizisi “Kuruluş: Osman” setini ziyaret ettiğini ve dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ tarafından kendisine bir at, Türk kılıcı ve zırh hediye edildiğini açıkladı.

Kadirov, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye yaptığımız ziyaret sırasında değerli kardeşlerimizle birlikte popüler Türk dizisi “Kuruluş: Osman” çekim setini ziyaret etme fırsatını bulduk. Orada bizi, aynı zamanda “Diriliş: Ertuğrul” dizisiyle de tanınan tarihi dram yapımcısı Mehmet Bozdağ ve filmde yer alan oyuncu kadrosu sıcak bir şekilde karşıladı.” ifadelerini kullandı.

Çeçenistan lideri, çekim setindeki atmosferin çok hoşuna gittiğini ve Türk tarihi ile kültürünün adeta bu atmosferde canlandığını söyledi. “İlk dakikalardan itibaren büyüleyici bir sinema dünyasına daldık.” diye ekledi.

Kadirov ayrıca, “Bize Türk kültürünün güzelliklerini ve zenginliklerini mükemmel bir şekilde yansıtan bir gösteri sundular. Geleneksel sanat unsurlarının dizide nasıl yer bulduğunu görmek beni çok etkiledi. Mehmet Bozdağ’ın bana bir at ve geleneksel Türk kılıcı ile zırh hediye etmesi de beni ayrıca memnun etti.” diye konuştu.

Son olarak, Kadirov, Bozdağ’a filmlerinde İslam’ın güzelliklerini ve saflığını gösterdiği için teşekkür etti.