GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Avrupa Birliği, Rusya’dan LNG ithalatını iki yıl sonra ilk kez artırdı

Yayın: · EKONOMİ
Avrupa Birliği, Rusya’dan LNG ithalatını iki yıl sonra ilk kez artırdı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Avrupa Birliği (AB), Rusya’dan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatını artırmaya devam ediyor. Ocak ayında, son iki yılda ilk kez, ithalat 1 milyar euroyu aştı. Bu veriler, RIA Novosti’nin Eurostat verilerine dayanan analizinde ortaya çıktı.

Eurostat’ın verilerine göre, AB, Ocak ayında Rusya’dan LNG ithalatını üst üste üçüncü ay artırdı. Yılın başında ithalat, Aralık ayına kıyasla %17 artarak 1,074 milyar euroya ulaştı. Bu, Ocak 2023’ten bu yana en yüksek seviye oldu.

Reklam

En büyük alıcı Fransa oldu

AB ülkeleri arasında en fazla LNG ithalatını Fransa gerçekleştirdi. Fransa’nın Ocak ayında Rusya’dan LNG ithalatı, Aralık ayına göre %13 artarak 455,2 milyon euroya ulaştı. İkinci sırada İspanya yer aldı, ithalatını %31,5 artırarak 261,5 milyon euro seviyesine taşıdı. Belçika ise 256,7 milyon euro ile üçüncü sırada yer aldı ve bu miktar, Aralık ayına kıyasla 1,9 kat artış gösterdi.

Bununla birlikte, Hollanda da Rusya’dan LNG alımını artıran ülkeler arasında yer aldı. Ocak ayında 100 milyon euro değerinde LNG ithal eden Hollanda, bir önceki aya göre 1,5 milyon euro daha fazla alım yaptı.

Öte yandan, İtalya ve Portekiz, Ocak ayında Rusya’dan LNG ithal etmedi.

Reklam

İlginizi Çekebilir