Gazprom’un iştiraki olan “Gazprom Bireysel Sistemler” anonim şirketi, geçici olarak yönettiği Bosch’un Rusya’daki şirketine ait buzdolabı ve çamaşır makinesi fabrikalarının yeniden üretime geçmesi için hazırlık yapıyor. Bu bilgi, Federal Vergi Servisi’nin internet sitesinde yayımlanan “BSH Ev Aletleri” adlı şirketin mali raporuna eklenen açıklama notunda yer aldı.
Raporda, “Geçici yönetim, üretimin en kısa sürede yeniden başlamasını planlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, geçen yıldan bu yana teknik, piyasa, hukuki ve ekonomik alanlarda “önemli değişikliklerin” yaşandığı ve bunların “BSH Ev Aletleri” şirketi açısından olumlu etkiler yaratacağı belirtildi.
Üretime hazırlık çalışmaları geçen yılın sonunda başlamış durumda. Halihazırda tesislerdeki ekipmanlar yeniden faaliyete geçirilmek üzere hazırlanıyor, hammadde ve malzeme tedarikçileri aranıyor, prototipler geliştiriliyor ve deneme üretimleri gerçekleştiriliyor.
Şirket yönetimi, önümüzdeki on yıla dair gelir ve gider modellemesini de tamamladı. Üretim faaliyetleri yeniden başladıktan sonra şirketin kademeli olarak maksimum kapasiteye ulaşması hedefleniyor. Ancak büyüme sürecinin, personel yetersizliği, ekipmanların ayarlanma gerekliliği ve yeni hammadde ile malzeme çeşitlerine geçiş gibi nedenlerle sınırlı olacağı öngörülüyor.
Raporda ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’daki “Özel Askerî Operasyonu”nun başlamasının ardından uygulanan Rusya karşıtı yaptırımlar nedeniyle şirketin lojistik sorunlar yaşadığı ve bu sebeple üretimin durdurulduğu hatırlatıldı. Son üretimin Aralık 2022’de yapıldığı, sonraki iki yıl boyunca hammadde ve malzeme tedarikinin gerçekleşmediği ve bu süre zarfında şirketin yalnızca servis hizmetleri sunduğu, yedek parça satışı yaptığı, depolarını kullandırdığı ve mülklerini kiraya verdiği belirtildi.