Voronej ( Voronezh ) büyük bir sanayi ve kültür merkezi olmasının yanı sıra Rusya Federasyonu’nun Voronej bölgesinin de idari merkezidir.
Rusya’nın en büyük şehirlerinden olan Voronej’in, 2020 yılındaki toplam nüfusu 1 milyon 58 bindir. Şehir, başkent Moskova’dan 520 kilometre uzaklıktadır. Kent, Don nehri’nin kıyısında yer alıyor.
Voronej’e ilk yerleşim 1177 yılındadır. Ancak, bazı kaynaklarda bu şehrin resmi olarak kuruluş tarihi 1586 yılıdır. Bunun sebebi ise, eskiden Knyazların ( kralların) prenslerinin burada 1586 tarihinden önce olduğu rivayetleridir. Rusya Federasyonu Voronej’in kuruluşunu 1586 yılı olarak kutlanıyor. Şehir, Rus Çarı 1.Fedor tarafından Kırım tatarlarının saldırılarından korunmak için kuruldu. Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında, Voronej ilk başta stratejik açıdan geride kaldı. Ancak çok geçmeden Nazi Almanya’sı şehre sık sık saldırılar düzenlemeye başladı. 28 Haziran 1942’den 25 Ocak 1943’e kadar burada savaş gerçekleşti. Galibi ise Sovyetler Birliği oldu. 1975 yılında Voronej şehri, 1. Derece Vatanseverlik Savaşı Nişanı, 2008’de Askeri Zafer Şehri unvanı aldı.
Voronej’e nasıl gidilir ?
Türkiye’den Voronej’e direkt uçuş yapılmıyor. Sadece yaz aylarında Türk Hava Yolları’nın (TYH) charter uçuşları ile İstanbul’dan Voronej’e uçuş yapılıyor. Şehre, Moskova aktarmalı ulaşılabilir. Voronej Uluslararası Havalimanı’ndan şehrin merkezi yaklaşık 13 km mesafededir.
Voronej’de görmeden gelinmemesi gereken yerler
Büyük Vatanseverlik Savaşı Anıtı
Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında Voronej şehri harap edildi. Eskiden bu anıtın olduğu yerde çocuk hastanesi bulunuyordu. Fakat Nazi Almanya’sı buraya bombalayarak yıktığı için günümüzde burada Büyük Vatanseverlik Savaşı Anıtı yer alıyor.
Voronej Katedrali
Voronej merkezindeki Pervomaysky Bahçesi topraklarında, en yeni ve en dikkat çekici yerdir. Bu dini yapının inşası on yıl sürdü ve 2009 yılında ibadete açıldı.
Rus Çarı 1. Petro’nun heykeli
Voronej şehrinin başka bir anıtı, şehrin tarihi ile doğrudan ilgilidir. Voronej’de Rus filosunun inşasına başlayan, 17. Yüzyılın sonlarında ve 18. Yüzyılın ilk çeyreğinde şehirde büyük bir rol oynayan Rus Çarı 1. Petro’ya ait anıt, şehirde yer alıyor.
Voronej Üniversiteleri :
Voronej şehrinde yaklaşık 80 bin öğrenci bulunuyor. Moskova ve St. Petersburg’a nazaran ekonomik açıdan öğrenci dostu olan şehir, pek çok Türk ve yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor.
Voronej Devlet Üniversitesi
Voronej Devlet Teknik Üniversitesi
Voronej Devlet Pedagoji Üniversitesi
Voronej- Türkiye saat farkı
Voronej ile Türkiye arasında saat farkı bulunmuyor.
Voronej’de ortalama fiyatlar
Voronej’de oteller gecelik 800 ruble civarındadır. Voronej’de bir restoranda tek kişilik bir yemeğin fiyatı 700 rubledir. Fast food yerlerindeki bir menün fiyatı ise ortalama 230 rubledir. (Fiyatlar ortalama alınarak belirlenmiştir.)
Voronej İklimi
Voronej’de hava durumu kışları Türkiye’deki şehirlerin çoğuna nazaran soğuktur. Yazları, Rusya’ya göre sıcaktır. Sonbaharları yağışlı ve İlkbaharları serin geçiyor. Voronej’de kışları -8 derece civarındadır. Yazları ise hava sıcaklığı 23 derecedir.
Voronej gece hayatı
Çok sayıda öğrencinin bulunduğu şehirde, gece hayatı pahalı sayılmıyor. Gece kulüpleri genellikle öğrencilerin uğrak mekanıdır.
Voronej’deki belli başlı gece hayatı mekanları
BarDuck
Palazzo
Sto Ruchev
Angels Fashin Place
Parnas
Dikkatinizi çekebilir: Çelyabinsk | Chelyabinsk | Rusya Şehirleri | Челябинск
Sayfadaki bilgilerin ve görsellerin kullanılması sadece Gazetemru’ya ait bu sayfanın linkini vermek sureti ile mümkündür. Link verilmeyen alıntılar, izinsiz kullanım olarak kabul edilecek ve hukuki süreç başlatılacaktır.