Rusya’da dün neler oldu? 25 Mayıs 2024 

0
196

Dün, 25 Mayıs 2024’te gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

➖️ Savunma sanayii toplantısı

Putin, çoğu savunma sanayii kuruluşunun devlet savunma siparişlerini zamanında yerine getirdiğini belirtti ve silahlı kuvvetlerin etkin ekonomisinin oluşturulmasına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

➖️Krasnodar’da okulda çatı uçtu

Rüzgar, Krasnodar’daki bir okulun çatısını uçurdu, 12 kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmı ayakta tedavi görürken, bir çocuk bölgesel çocuk hastanesinde tedavi altına alındı.

➖️St. Petersburg’da polisle çatışma

St. Petersburg’da bir adam, polis memurlarına ateş açtı. Polis, bir çatışma ihbarı üzerine olay yerine gitmişti. Kuzey-Batı Bölgesi basın servisi, Rosgvardiya mensuplarının saldırganı etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

➖️Zenit, altıncı kez şampiyon oldu

Zenit, üst üste altıncı kez Rusya futbol şampiyonu oldu. Kulüp, Rostov’u 2-1 yendi. Aynı turda lider durumda olan Dinamo Moskova ise Krasnodar’a 1-0 yenildi. Zenit, baş antrenörü Sergey Semak ile yeni bir anlaşma imzaladı.

➖️Moskova’da kızamık vakası

Moskova’nın Biryulevo Vostochnoye bölgesinde bir kızamık vakası kaydedildi. Polikliniklere, Lipetskaya Caddesi’ndeki binada yaşayanlara acil kızamık aşısı yapılması talimatı verildi.