Roskomnadzor, 81 yabancı medya sitesinin erişimini engelledi

0
107

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), karşı yaptırımlar kapsamında 81 yabancı medya sitesinin erişimini engellediğini açıkladı.

Roskomnadzor’dan yapılan açıklamada, “Daha önce Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya ekleyecek bir şey yok.” denildi.

Bu karar doğrultusunda, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Macaristan, Almanya, Yunanistan, Danimarka, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Finlandiya, Fransa, Çekya, İsveç, Estonya gibi ülkelerden ve dört Avrupa genelinde yayın yapan medya organlarından çeşitli yayınlar artık Rusya’da erişilemez hale geldi.

Daha önce, Rusya Federasyonu yabancı medya organlarının Rusya topraklarında yayın yapma ve internete erişimlerini sınırlama kararlarına karşı misilleme tedbirleri almıştı. Avrupa Birliği (AB), 17 Mayıs’ta Rusya’dan bazı medya organlarının, özellikle RIA Novosti, Izvestia, Rossiyskaya Gazeta ve Voice of Europe’un yayın yapmalarını yasaklama kararı almıştı. Bu kararda, yasaklı medya organlarının profesyonel faaliyetlerinin AB topraklarında devam edebileceği, ancak yayın yapamayacakları belirtilmişti.